Är jag en prinsessa?

Tänk att vi är inne i januari månad, januari!

Vi har nyligen avverkat adventstid och julmys, tända ljus och julmusik, pepparkakor, glögg, och min favorit: lussekatter! Alla svarade JA på frågan ”finns det några snälla barn,” julklappar har delats ut och ringdansen runt granen är gjord av lyckliga små och svettiga vuxna. Nyår sprang förbi med reflektioner över året som varit och vi är taggade inför detta, det nya året, 2022.

Min fråga är helt enkelt … Hur hamnade vi här?! Det var ju nyss … vår!

Hm … kan kanske bero på att jag lever som Törnrosa? Ja, inte för att jag direkt är någon prinsessa hahahaha! Nej det beror mer på det andra … du vet, att sova i hundra år blink blink.

Fast jag skulle absolut ha ett bättre lås! Vem vill att det kommer någon när man ligger och sover (nej inte ens en prins) även om bästa nattkläderna är på som … en balklänning?! (Har väl alla hihihi)


Det är vad jag gör, Zzzover och Zzzover. Dygnet runt. Nog för att man är trött när kroppen slåss mot SLE/lupus och Sjögrens, där tröttheten är ett stort problem och hinder.

Japp. Absolut. Tröttmössa de lux!


Men detta?! OMG! 

Den värsta tröttheten ever! Jag klarar inte hålla ögonen öppna. Kroppen har noll energi. Jag som ändå tränat mycket, flåsar som om jag sprungit ett maraton bara jag går i trappan hemma. Och jag lovar dig, jag kan sova precis när som helst och var som helst, ja t.o.m hur som helst.

Detta? Jamen herregud, inga problem! Och dessutom med en fläkt! Det är både plusspoäng OCH stilpoäng på detta blink blink. Bild från pinterest


Men klart att jag ändå får till en del tokerier! Annars är det ju inte jag fniss. Lyckas med att tappa medicinerna när jag tagit dem ur dosetten och håller dem i handen. Inte en gång! Nänänä, hänt flera gånger! 

Ja … så ligger jag där på alla fyra och letar. Ibland får jag lysa med mobilen för att hitta! Och något som nästan slår det, är när jag bäddar på morgonen …. Vad är det som ligger i sängen? Men hoppsan! Lite mediciner missade visst munnen igår kväll! Tja, då faller ytterligare en prinsessa bort. För någon prinsessa på ärten är jag uppenbarligen inte, jag kan lova att jag skulle sova även om det låg stenar i bingen!

Bye Bye till Prinsessan på ärten!  Bild från pinterest


Askungen då! Finns det några likheter?Hm … nej det är mer olikheter! Hon städar. Inte jag. Eller räknas det att  starta robotdammsugaren?! Hon lagar mat. Ops! Inte jag! Och det är hela familjen rörande överens om Hahaha! Hon tvättar. Jo men det gör jag. När jag kommer ihåg. Och inte somnar ifrån..! Eller glömmer lägga i tvättmedlet (jodå, det har hänt många gånger)

Annars är det de vanliga klumpedumpeLisa sakerna: gå in i diskmaskinen när frontluckan är nerfälld. Svar JA, hörnen är vassa och känns … så dem siktar jag givetvis in mig på. Visst är det märkligt! Likaså att slå i fingrarna, för jag missbedömer avståndet. Aj! Klämmer mig. Oj! Skär mig. Hjälp! Fastnar med kläderna i dörrhandtag = tvärstopp! Tappar balansen och river ner något i farten. Herreguuuud!

Nyligen gjorde jag något nytt … Så nu har jag lärt mig att när tvättmedlet ska fyllas på … ska korken inte sitta kvar!  Ja listan är lång. Som önskelistan i den tecknade tomteverksta’n!

Som du förstår går det åt plåster. Mycket plåster HAHAHA!

Nej, någon prinsessa är jag inte. Däremot mina vänner, är jag ta mig sjutton Drottning! Drottningen av Tokerier&Klumpigheter. Inte så illa va?!

Och håll med om att det är otroligt bra jag varken vill, kan eller ska vara lik den där kejsaren … du vet … han den där i …  Kejsarens nya kläder! blinkeliblink 


Tänk positiv! Skulle jag inte hitta kudden, kan jag använda påsarna jag har under ögonen hahaha!Hejhopp och en stor trött tigerkram!

Författare: Lisa Svensson

Jag lever med mannen i mitt liv, och vi har 2 fantastiska söner. Jag är en överlevare, en fighter. När det gäller familjen kommer Tigern i mig fram! Kämpar dagligen med min SLE, mer känd som Lupus, den har även satt sig neurologiskt = cnsLupus. Har även Sjögrens Syndrom och lite annat ”smått och gott”. Älskar människor! Vill rädda vår planet. Värdesätter vänskapen med fina vänner väldigt högt. Tycker INTE att blod är tjockare än vatten. Nu hittar du mig även på instagram under tigern_i_mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: