Gäääääsp!

Trött, tröttare, tröttast … Jag lovar, Snövits Trötter är rena duracellkaninen jämfört med mig nu. Gäspar så det gnisslar i käkleden, men det hjälper ju inte.

48B66FC7-B7B1-41E7-AC46-D1A4D98FD524

Jag äter rätt, dricker mkt vatten, tränar i den mån det går. Så varför denna trötthet?! 

Jo … jag vet ju egentligen varför. Vem försöker jag lura?!

Det går inte sova bort den här tröttheten man får av sin Lupus (SLE) och av sin Sjögrens. Jag förstår det låtet underligt för dem som inte har det.

Men så kan det, om man har otur, ändå blir svårt med … SÖMNEN! Hur sjukt är inte det?! Jag kan somna var som helst, på två röda sekunder, och även sova dygnet runt. Men … jag kan också ligga klarvaken flera nätter i rad! Ok, klarvaken är väl att ta i hahaha, men iaf vaken. Och nej, då sover jag inte på dagen heller.

Idag är jag seg … trött … ingen ork. Fick min Benlystainfusion i förrgår, och blir totalt slut efter det. Märkligt. Eller … egentligen inte. Särskilt inte när jag vet om biverkningarna 🙈

Själva Benlystan i sig är ju medicin mot svår lupus, när man redan har all medicin som finns men ändå är starkt påverkad av sjukdomen … När inget hjälper. Att få den kräver mkt av mig: Jag måste upp i tid, ta mig till sjukhuset oavsett dagsformen, vara där ett par timmar, ta mig hem … Sedan är jag däckad minst ett dygn.

C5980DB9-742B-4541-A091-2664CF0DE665

Så det var en himla tur det var onsdag igår! För vad händer då? Vad kan få upp mig ur sängen sent en eftermiddag?

Tadaaaa: TRÄNING!!!

Ibland har jag noll energi på träningarna. Då gör jag inte så mycket. Det avgör jag själv. Däremot är det superviktigt för mig att vara där! Då fylls det på, den där viktiga energin som jag så väl behöver. Av träningen i sig och av alla fantastiska människor som är med! Positiv energi! Jag älskar det!

16BC6201-E6DE-4C85-B18D-CDA5E8CAD5C5
Släggan. Alltså jag ÄLSKAR denna övning! 

Det är viktigt att ha må-bra-saker ! 

Det är viktigt att ha må-bra-vänner!

Sådant som är positivt. Jag hade inte rett ut livet nu utan detta: riktiga vänner och träningen. 

Just nu vilar jag. Mitt mål idag är att cykla till pappas grav med nya blommor. Det gör jag varje vecka. Känns för tillfället som totalt omöjligt! … Men ska fortsätta vila nu så hoppas jag det funkar i eftermiddag.

Varje gång jag cyklar har jag med mig min ständiga följeslagare: Vattenflaskan!!! Den och hjälmen! Säkerhet är bra 😉

47CC9346-5954-470B-8DEA-51AC2F464650
Vatten och CR7! Japp! Nu är cykeln redo, och jag med! 

 

 

 

Författare: Lisa Svensson

Jag lever med mannen i mitt liv, och vi har 2 fantastiska söner. Jag är en överlevare, en fighter. När det gäller familjen kommer Tigern i mig fram! Kämpar dagligen med min SLE, mer känd som Lupus, den har även satt sig neurologiskt = cnsLupus. Har även Sjögrens Syndrom och lite annat ”smått och gott”. Älskar människor! Vill rädda vår planet. Värdesätter vänskapen med fina vänner väldigt högt. Tycker INTE att blod är tjockare än vatten. Nu hittar du mig även på instagram under tigern_i_mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: